H πληροφορική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την bitLab, συνεπώς είναι και ο κλάδος με τις περισσότερες ειδικότητες.

 

Προγράμματα Πληροφορικής

IT Skills Standard (3 ενότητες)

Ή αλλιώς πιστοποίηση Πληροφορικής για ΑΣΕΠ αφού αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος των τυπικών προσόντων που ζητούνται σε όλες τις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ. Βασισμένο στο λογισμικό του Microsoft Office, το πιστοποιητικό IT Skills Standard (3 ενότητες) εξετάζει τις πιο σημαντικές δεξιότητες στο Word, το Excel και το Internet, δεξιότητες που απαιτούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, στην εργασία αλλά και στο σπίτι.

IT Skills Standard (6 ενότητες)

Η ολοκληρωμένη πιστοποίηση στη Πληροφορική που περιλαμβάνει και τις 6 ενότητες. Κατάλληλη για χρήση σε διαγωνισμούς, προκηρύξεις αλλά και διάκριση από τον ανταγωνισμό. Βασισμένο στο λογισμικό του Microsoft Office, το πιστοποιητικό IT Skills Standard (6 ενότητες) εξετάζει τις πιο σημαντικές δεξιότητες στο Word, το Excel,το Internet, τα Windοws, το PowerPoint και το Access.

IT Skills Proficiency

Τι είναι το International Diploma in IT Skills Proficiency;

Είναι το πρώτο αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο πιστοποιητικό που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες για την αναγνώρισή του από το Ελληνικό Δημόσιο. Γίνεται αποδεκτό από το ΑΣΕΠ (αποφ. Γ/34611/291206)και ταυτόχρονα καλύπτει τις απαιτήσεις του Cambridge για το επίπεδο Proficiency.

IT Skills Standard (ενήλικοι)

Το IT Skills Standard (ενήλικοι) είναι πρόγραμμα Πληροφορικής που απευθύνεται σε αρχάριους άνω των 18 ετών και είναι ιδανικό για τη σταδιακή απόκτηση όλων των ενοτήτων του πιστοποιητικού IT Skills Standard. Βασισμένο στο λογισμικό του Microsoft Office, το πιστοποιητικό IT Skills Standard εξετάζει τις πιο σημαντικές δεξιότητες στο Word, το Excel,το Internet, τα Windοws, το PowerPoint και το Access.

IT Skills Standard (ανήλικοι)

Το IT Skills Standard (ανήλικοι) είναι πρόγραμμα Πληροφορικής που απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους ηλικίας 10 έως 17 ετών και είναι ιδανικό για τη σταδιακή και παράλληλα με το σχολείο απόκτηση όλων των ενοτήτων του πιστοποιητικού IT Skills Standard. Βασισμένο στο λογισμικό του Microsoft Office, το πιστοποιητικό IT Skills Standard εξετάζει τις πιο σημαντικές δεξιότητες στο Word, το Excel,το Internet, τα Windοws, το PowerPoint και το Access.

IT Skills Learners (παιδιά 6-10)

Το IT Skills Learners είναι πρόγραμμα Πληροφορικής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και είναι ιδανικό για την εισαγωγή τους στον κόσμο της τεχνολογίας και επικοινωνίας με την χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στόχος του IT Skills Learners είναι η ανάπτυξη των μαθησιακών δεξιοτήτων των παιδιών με δημιουργικό τρόπο που ψυχαγωγεί και εξοικειώνει τον μικρό μαθητή στην χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

IT Skills Projects (παιδιά 6-12)

Τα IT Skills Projects διατίθονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές δημοτικού του bitLab. Είναι εβδομαδιαίες, ομαδικές ή ατομικές εργασίες Πληροφορικής με σκοπό τη μάθηση μέσω της διασκέδασης. Τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και καλούνται να ολοκληρώσουν εργασίες χρησιμοποιώντας πλήθος διαφορετικών προγραμμάτων!

Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική συνδυάζει την εκμάθηση της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Γεωμετρίας, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής, ακόμα και της Ιστορίας με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή Βrick, τα LEGO Technic δομικά στοιχεία (μπάρες, άξονες, γρανάζια κ.α.), τα μοτέρ και τους διάφορους αισθητήρες (infrared, touch, gyro, color/light) τα παιδιά κατασκευάζουν διάφορα ρομπότ που λύνουν κάποιο πρόβλημα. Το καλύτερο όμως έρχεται μετά, αφού για να εκτελέσει τη λύση το ρομπότ θα πρέπει να το προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό προγραμματισμού.

Web Developer

Με την διεύρυνση του διαδικτύου και των on-line συναλλαγών, η ανάγκη για μια γλώσσα προγραμματισμού διαδικτύου είναι καταλυτική. Η PHP είναι σήμερα μια ανοικτού κώδικα και γενικού σκοπού scripting γλώσσα προγραμματισμού, η οποία είναι ειδικά κατάλληλη για ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και μπορεί να ενσωματωθεί στην HTML. Το Web Developer using ΡΗΡ, MySQL & CSS δημιουργήθηκε σε συνεργασία με Leaders στο χώρο της πληροφορικής για να διδάξει αλλά και πιστοποιήσει τις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες ενός σύγχρονου προγραμματιστή διαδικτυακών εφαρμογών. 

Computer Aided Design 3D

Ένα τεχνικό έργο συλλαμβάνεται και αποδίδεται πρώτα σε χαρτί ως τεχνικό σχέδιο και στη συνέχεια κατασκεπάζεται ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που είναι επίσης σε χαρτί με τη μορφή τεχνικού σχεδίου. Το Certificate In Computer Aided Design (CAD 3D) επιτρέπει σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και ειδικούς του τομέα των φωτορεαλιστικὡν αποδόσεων να επικοινωνήσουν πλήρως τις ιδέες τους, μετατρέποντας ένα σχέδιο δυο διατάσεων σε τρισδιάστατο, είτε αυτό βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο είτε σε τελική μορφή.

E-Commerce Developer

Με τον όρο E-Commerce ή Ηλεκτρονικό εμπόριο ή Ηλεκτρονικό επιχειρείν εννοούμε όλες τις μορφές επιχειρηματικών και επιχειρησιακών συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο. Οι συναλλαγές αυτές καλύπτουν πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως Ηλεκτρονική εκπαίδευση, πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις σε πελάτες (B2C: Business to Customer) από επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις (Β2Β: Business to Business), online διαφημίσεις και γενικά οποιαδήποτε διαδικτυακή μορφή επικοινωνίας.

Σας ενδιαφέρουν...

1η θέση κατέλαβε το bitLab στον τελικό της Ολυμπιάδας

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Την 1η θέση κέρδισαν οι ομάδες του bitLab, στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018,

Επιτυχία το FLL Jr Expo στην Καλαμάτα!!!

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego  League Junior Expo που διοργανώθηκε από την bitLab πληροφορική σε συνεργασία με την eduACT που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά 6 έως 9 ετών

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Η bitLab Πληροφορική διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα τον διαγωνισμό Έρευνας, Καινοτομίας και Ρομποτικής First Lego League Junior για παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών.

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η bitbot3

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η bitbot3 έτοιμη για αναχώρηση!