Συγχαρητήρια στους μαθητές της bitLab Πληροφορικής & Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για την κατάκτηση του βραβείου της 1ης θέσης στη κατηγορία του "Pit Design" αλλά και για τις πολλές διακρίσεις και υποψηφιότητες για βραβεία στις κατηγορίες της "Καινοτόμου Λύσης", "Έμπνευσης", "Ομαδικότητας" και "Αξιοπρεπούς Ανταγωνισμού", στο παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 5-6 Μαρτίου. H ομάδα Ρομποτικής του bitLab, με την ονομασία "bitbot" ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο διαγωνισμό, ανάμεσα σε 72 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές, Ηλιάδα Μαρκοπούλου (Ε' δημοτικού), Αγγελική Γεωργακοπούλου (Ε' δημοτικού), Νίκος Γιαννόπουλος (ΣΤ' δημοτικού), Κωνσταντής Καργάκος (ΣΤ' δημοτικού), Γιάννης Σκιάνης (Β' Γυμνασίου), Ξενοφών Πλεματιάς (Γ' Γυμνασίου) και ο προπονητής της ομάδας και διευθυντής της bitLab κ. Λεωνίδας Φίλος.

Ο φετινός F.L.L. διαγωνισμός, με ονομασία "Trash Trek" περιελάμβανε Projects και Ρομποτικές δοκιμασίες σχετικές με την ανακύκλωση. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή του Project για φέτος ήταν να περιορίσουν τα απόβλητα που δημιουργούν οι άνθρωποι ή να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα απόβλητα που δημιουργούν. Τα παιδιά έπρεπε πρώτα να επιλέξουν ένα είδος αποβλήτου και να προσδιορίσουν το πρόβλημα διαχείρισής του σήμερα, να ψάξουν το πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε, μεταφέρουμε, αποθηκεύουμε ή και επεξεργαζόμαστε το συγκεκριμένο απόβλητο σε κάτι άλλο. Στη συνέχεια έπρεπε να σχεδιάσουν μια λύση που θα έχει προστιθέμενη αξία στην κοινωνία είτε με τη βελτιστοποίηση μιας ήδη υπάρχουσας ή με την επινόηση μιας εντελώς νέας ιδέας ως προς τη διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος και όλα αυτά να τα παρουσιάσουν με ένα πρωτότυπο αλλά και δημιουργικό τρόπο!

Οι Ρομποτικές αποστολές δοκιμάζονταν επάνω σε πίστες του First Lego League, όπου τα παιδιά έπρεπε να προγραμματίσουν αλλά και να κατασκευάσουν ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας μόνο κομμάτια από σετ των Lego Mindstorms και με στρατηγική να ολοκληρώσουν τις διάφορες αποστολές μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τη συλλογή των περισσότερων βαθμών. Μερικά παραδείγματα από τις συναρπαστικές απόστολές ήταν: "κατεδάφισε το κτήριο και διαχώρισε τα ανακυκλώσιμα υλικά", "πάρε το μεθάνιο και τροφοδότησε τη νταλίκα με φυσικό αέριο", "καθάρισε τη παραλία από τις πλαστικές σακούλες και επέστρεψε τη θαλάσσια χελώνα πίσω στο φυσικό της περιβάλλον"!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά αλλά και το προπονητή για τη προσπάθεια και τις ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Το αξίζουν!

Σας ενδιαφέρουν...

Επιτυχία το FLL Jr Expo στην Καλαμάτα!!!

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικήςFirst Lego League JuniorExpo που

Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά 6 έως 9 ετών

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Η bitLab Πληροφορική διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα τον διαγωνισμό Έρευνας, Καινοτομίας και Ρομποτικής First Lego League Junior

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η bitbot3

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η bitbot3 έτοιμη για αναχώρηση!

Πάμε Costa Rica!!!

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ο WRO Hellas διοργανώνει ετησίως δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής