Βρείτε παλαιότερα άρθα...

Που σας ενδιαφέρουν...

Επιτέλους! Επιστροφή

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης, ξεκινάμε πάλι τη δια ζώσης λειτουργία μας στις 18/05/2020. Τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα συνεχιστούν κανονικά καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο χώρο του κέντρου.

Επιδότηση 600€ - Voucher Επιστημόνων

Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Επιδότηση 600 ευρώ

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε εξ αποστάσεως

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Μετά και την τελευταία παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έως τις 10/04/2020, μένουμε σπίτι αλλά συνεχίζουμε κανονικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

COVID-19

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020

Ο νέος κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.

2η θέση και αργυρό μετάλλιο - Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Η ομάδα ρομποτικής bitbot, της bitLab Πληροφορικής από την Καλαμάτα,με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο, κατέκτησε την 2η θέση και αργυρό μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO, στην κατηγορία ρομποτικού ποδοσφαίρου.

1η θέση κατέλαβε το bitLab στον τελικό της Ολυμπιάδας

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Την 1η θέση κέρδισαν οι ομάδες του bitLab, στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018,

Επιτυχία το FLL Jr Expo στην Καλαμάτα!!!

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego  League Junior Expo που διοργανώθηκε από την bitLab πληροφορική σε συνεργασία με την eduACT που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά 6 έως 9 ετών

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Η bitLab Πληροφορική διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα τον διαγωνισμό Έρευνας, Καινοτομίας και Ρομποτικής First Lego League Junior για παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών.

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η bitbot3

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η bitbot3 έτοιμη για αναχώρηση!

Πάμε Costa Rica!!!

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ο WRO Hellas διοργανώνει ετησίως δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά 6 έως 9 ετών!!!

Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017

Το bitLab είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι θα διεξάγει το διαγωνισμό ρομποτικής FLL Junior Expo για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου για παιδιά 6 έως 9 ετών (1ης έως 4ης δημοτικού) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σάρωσαν τα βραβεία στο F.L.L. Greece!!!

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Σάρωσαν τα βραβεία στο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE GREECE που διεξήχθει στη Θεσσαλονίκη στις 10, 11 και 12 Μαρτίου, οι ομάδες της bitLab - Πληροφορική & Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, bitbot1 - bitbot2 - bitbot3 ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας ανάμεσα σε 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Demo Day!

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25/06/2016, το Demo Day στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ευχαριστούμε πολύ όλους για την προσέλευση!

Demo Day - Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Η επιτυχία των εκθέσεων συνεχίζεται και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ως Demo Day! Επειδή εσείς το ζητήσατε, το Σάββατο στις 25/06/2016, από τις 10:00 - 14:00 & 18-21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Κέντρου μας θα πραγματοποιήσουν Έκθεση των ρομπότ που κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας τη πλατφόρμα ρομποτικής LEGO Mindstorms!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Open Day!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28/05/2016, το Open Day στις εγκαταστάσεις του bitLab. Ευχαριστούμε πολύ όλους για την προσέλευση!

Open Day - Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Για μία μέρα μόνο, ανοίγουμε τις πόρτες σε ΟΛΟΥΣ, μικρούς και μεγάλους! Το Σάββατο στις 28/05/2016, από τις 10:00 - 14:00, στις εγκαταστάσεις του bitLab, οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Κέντρου μας θα πραγματοποιήσουν Έκθεση των ρομπότ που κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας τη πλατφόρμα ρομποτικής LEGO Mindstorms!

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την Ποντικοπαγίδα, τον Εκτοξευτή Σαΐτας, το Φύλακα, τον Ισσοροπιστή αλλά και πολλά άλλα ρομπότ. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν mini παρουσιάσεις, live επίδειξη των λειτουργιών των ρομπότ, δωρεάν τμήματα virtual σχεδιασμού και hands-on κατασκευής μοντέλων αλλά και προγραμματισμού ρομπότ σε εικονικούς κόσμους!

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του βραβευμένου ρομπότ της ομάδας μας, με το βραβείο της 1ης θέσης στη κατηγορία του "Pit Design" αλλά και τις πολλές διακρίσεις και υποψηφιότητες για βραβεία στις κατηγορίες της "Καινοτόμου Λύσης", "Έμπνευσης", "Ομαδικότητας" και "Αξιοπρεπούς Ανταγωνισμού", στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 5-6 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα Ρομποτικής του bitLab, με την ονομασία "bitbot" ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο διαγωνισμό, ανάμεσα σε 72 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής F.L.L.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Συγχαρητήρια στους μαθητές της bitLab Πληροφορικής & Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για την κατάκτηση του βραβείου της 1ης θέσης στη κατηγορία του "Pit Design" αλλά και για τις πολλές διακρίσεις και υποψηφιότητες για βραβεία στις κατηγορίες της "Καινοτόμου Λύσης", "Έμπνευσης", "Ομαδικότητας" και "Αξιοπρεπούς Ανταγωνισμού", στο παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 5-6 Μαρτίου. H ομάδα Ρομποτικής του bitLab, με την ονομασία "bitbot" ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο διαγωνισμό, ανάμεσα σε 72 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Μεταπτυχιακά εξ' αποστάσεως

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Η bitLab Πληροφορική - Κέντρο δια βίου Μάθησης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει τώρα τη δυνατότητα μεταπτυχιακού προγράμματος εξ' αποστάσεως, με χαμηλό κόστος και διεξαγωγή των εξετάσεων εξαμήνου στην Καλαμάτα! Οι εξ' αποστάσεως σπουδές του πανεπιστημίου Frederick βασίζονται στην ηλεκτρονική εκπαίδευση, όπου μέσω προηγμένων εργαλείων δίνεται η δυνατότητα στο φοιτητή να παρακολουθεί οπτικογραφημένες διαλέξεις, να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υλικό στη βιβλιοθήκη, να διαχειρίζεται τις εργασίες του, να επικοινωνεί ταυτόχρονα με συμφοιτητές του και το ακαδημαϊκό προσωπικό, και να χειρίζεται ασκήσεις αυτοαξιολόγησης. Το Πανεπιστήμιο παρέχει στους εξ' αποστάσεως φοιτητές ηλεκτρονικά βιβλία και σημειώσεις από εγχειρίδια, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος φοίτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψηφιοποιημένα βιβλία υπάρχουν, τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά, στηρίζοντας έτσι όλα τα προγράμματα σπουδών. 

Νέο τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security)

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο τμήμα για την ειδικότητα Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security), ξεκινάει στη bitLab Πληροφορική - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡΑ, για να κατοχυρώσετε μία από τις ήδη περιορισμένες θέσεις του πανελλαδικού προγράμματος και αρχίστε την εκπαίδευση. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση 105 διδακτικών ωρών.

Δέκα τρόποι για να κάνετε Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η κρίση έχει χτυπήσει τη πόρτα όλων μας και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν περισσεύουν καθόλου χρήματα για τη προσωπική μας εκπαίδευση που όμως έχει γίνει πολύ πιο απαραίτητη από ότι ήταν στο παρελθόν. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και πόσο μάλλον των Αγγλικών, θεωρείται πλέον πολυτέλεια με τα μαθήματα και τις εξετάσεις αυτών συνεχώς να ακριβαίνουν.

Τι σημαίνει bitLab?

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά επίσημα στις 11 Σεπτεμβρίου 2015. Φέτος, προτιμήσαμε ένα βίντεο για να σας πούμε τι σημαίνει bitLab...

Τροποποίηση εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Σας γνωρίζουμε από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015, η ψηφιακή υπηρεσία εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων τροποποιείται ως εξής:

Υποχρεωτική πιστοποίηση για την αγορά γεωργικών φαρμάκων

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με την µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) κοινή Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, µε στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Απαραίτητη η μηχανογράφηση για το γεωπονικό κατάστημα

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015

Από τις 28/8/2015 καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου και θα πρέπει να ενημερώνεται για οποιαδήποτε πώληση σκευάσματος επαγγελματικής χρήσης, η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου.

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα προγραμματισμού στη Scratch

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015

Δωρεάν τμήματα εκμάθησης προγραμματισμού με Scratch για ηληκίες από 8 ετών, θα πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες στη bitLab Πληροφορική - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

H bitLab Πληροφορική πιστοποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ

Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015

Η εταιρεία bitLab Πληροφορική είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης εγκεκριμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ με αριθμό απόφασης 61397/2014 - Κε.Δι.Βι.Μ. 1.