H πληροφορική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την bitLab, συνεπώς είναι και ο κλάδος με τις περισσότερες ειδικότητες.

 

Προγράμματα Πληροφορικής

IT Skills Standard (6 ενότητες)

Η ολοκληρωμένη πιστοποίηση στη Πληροφορική που περιλαμβάνει και τις 6 ενότητες. Κατάλληλη για χρήση σε διαγωνισμούς, προκηρύξεις αλλά και διάκριση από τον ανταγωνισμό. Βασισμένο στο λογισμικό του Microsoft Office, το πιστοποιητικό IT Skills Standard (6 ενότητες) εξετάζει τις πιο σημαντικές δεξιότητες στο Word, το Excel,το Internet, τα Windοws, το PowerPoint και το Access.

IT Skills Proficiency

Τι είναι το International Diploma in IT Skills Proficiency;

Είναι το πρώτο αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο πιστοποιητικό που καλύπτει όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες για την αναγνώρισή του από το Ελληνικό Δημόσιο. Γίνεται αποδεκτό από το ΑΣΕΠ (αποφ. Γ/34611/291206)και ταυτόχρονα καλύπτει τις απαιτήσεις του Cambridge για το επίπεδο Proficiency.

IT Skills Learners (παιδιά 6-10)

Το IT Skills Learners είναι πρόγραμμα Πληροφορικής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και είναι ιδανικό για την εισαγωγή τους στον κόσμο της τεχνολογίας και επικοινωνίας με την χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στόχος του IT Skills Learners είναι η ανάπτυξη των μαθησιακών δεξιοτήτων των παιδιών με δημιουργικό τρόπο που ψυχαγωγεί και εξοικειώνει τον μικρό μαθητή στην χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

IT Skills Projects (παιδιά 6-12)

Τα IT Skills Projects διατίθονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές δημοτικού του bitLab. Είναι εβδομαδιαίες, ομαδικές ή ατομικές εργασίες Πληροφορικής με σκοπό τη μάθηση μέσω της διασκέδασης. Τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και καλούνται να ολοκληρώσουν εργασίες χρησιμοποιώντας πλήθος διαφορετικών προγραμμάτων!

Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική συνδυάζει την εκμάθηση της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Γεωμετρίας, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής, ακόμα και της Ιστορίας με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή Βrick, τα LEGO Technic δομικά στοιχεία (μπάρες, άξονες, γρανάζια κ.α.), τα μοτέρ και τους διάφορους αισθητήρες (infrared, touch, gyro, color/light) τα παιδιά κατασκευάζουν διάφορα ρομπότ που λύνουν κάποιο πρόβλημα. Το καλύτερο όμως έρχεται μετά, αφού για να εκτελέσει τη λύση το ρομπότ θα πρέπει να το προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό προγραμματισμού.

Web Developer

Με την διεύρυνση του διαδικτύου και των on-line συναλλαγών, η ανάγκη για μια γλώσσα προγραμματισμού διαδικτύου είναι καταλυτική. Η PHP είναι σήμερα μια ανοικτού κώδικα και γενικού σκοπού scripting γλώσσα προγραμματισμού, η οποία είναι ειδικά κατάλληλη για ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και μπορεί να ενσωματωθεί στην HTML. Το Web Developer using ΡΗΡ, MySQL & CSS δημιουργήθηκε σε συνεργασία με Leaders στο χώρο της πληροφορικής για να διδάξει αλλά και πιστοποιήσει τις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες ενός σύγχρονου προγραμματιστή διαδικτυακών εφαρμογών. 

Computer Aided Design 3D

Ένα τεχνικό έργο συλλαμβάνεται και αποδίδεται πρώτα σε χαρτί ως τεχνικό σχέδιο και στη συνέχεια κατασκεπάζεται ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που είναι επίσης σε χαρτί με τη μορφή τεχνικού σχεδίου. Το Certificate In Computer Aided Design (CAD 3D) επιτρέπει σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και ειδικούς του τομέα των φωτορεαλιστικὡν αποδόσεων να επικοινωνήσουν πλήρως τις ιδέες τους, μετατρέποντας ένα σχέδιο δυο διατάσεων σε τρισδιάστατο, είτε αυτό βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο είτε σε τελική μορφή.

E-Commerce Developer

Με τον όρο E-Commerce ή Ηλεκτρονικό εμπόριο ή Ηλεκτρονικό επιχειρείν εννοούμε όλες τις μορφές επιχειρηματικών και επιχειρησιακών συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο. Οι συναλλαγές αυτές καλύπτουν πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως Ηλεκτρονική εκπαίδευση, πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις σε πελάτες (B2C: Business to Customer) από επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις (Β2Β: Business to Business), online διαφημίσεις και γενικά οποιαδήποτε διαδικτυακή μορφή επικοινωνίας.

Σας ενδιαφέρουν...

Επιτέλους! Επιστροφή

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης, ξεκινάμε πάλι τη δια ζώσης λειτουργία μας στις 18/05/2020. Τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα συνεχιστούν κανονικά καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο χώρο του κέντρου.

Επιδότηση 600€ - Voucher Επιστημόνων

Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Επιδότηση 600 ευρώ

Μένουμε σπίτι και συνεχίζουμε εξ αποστάσεως

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Μετά και την τελευταία παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έως τις 10/04/2020, μένουμε σπίτι αλλά συνεχίζουμε κανονικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

COVID-19

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020

Ο νέος κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.